BROSKVOVÉ ŘEZY S ČOKOLÁDOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience
Korpus podle Libuše M. (galli) ID 23782 :
4 vejce,
180 g cukru krupice,
1 vanilinový cukr,
150 ml oleje,
150 ml vlažné vody,
250 g polohrubé mouky,
3/4 kypřícího prášku do pečiva***
Krém:
0,5 l mléka,
2 čokoládové pudinkové prášky,
50 g cukru,
125 g másla,
125 g Hery,
100 g čokolády na vaření,
3 lžíce rumu (odměřit a nechat bokem, aby získal pokojovou teplotu, jinak by se mohl krém srazit) ****
Ostatní:
2 smetany ke šlehání 31%,
1 želatinový ztužovač od Dr.Oetker,
2 velké konzervy půlených broskví,
50 g čokolády na vaření
Postup přípravy
Krém : část mléka odebrat do hrnečku a zbytek dát ohřát v kastrolku na sporák. V hrnečku rozmíchat pudinkové prášky. Jakmile se začne mléko v kastrolku vařit, vsypat za stálého míchání cukr a vlít obsah hrnečku. Stále míchat do zhoustnutí. Pak kastrolek odstavit bokem, vmíchat do něj kousek (asi centimetr) másla a na hladinu pudinku přiložit potravinovou fólii ( neudělá se škraloup) a nechat vychladnout. Nejlépe pudink uvařit večer a ráno dělat krém, nebo ráno pudink a odpoledne krém. Zároveň s uvařením pudinku vyndat z lednice máslo a Heru a nechat v pokojové teplotě změknout. Až je pudink vychladlý, dát do vodní lázně rozpustit čokoládu a dát bokem zchladnout do vlažna. Pak pudink přendat do mísy, rozšlehat el.šlehačem nebo v robotu do hladka a postupně přišlehat máslo a Heru a rozpuštěnou vlahou čokoládu. Nakonec vešlehat rum.
Šlehačka : obě šlehačky ušlehat do tuha. Do větší mísy nasypat želatinový ztužovač, vlít vlažnou vodu (množství dle návodu na sáčku), rozmíchat asi 1/2 minuty a po lžících vmíchat ušlehanou šlehačku.
Dohotovení : piškot pokropit šťávou z broskví ( já potírám štětcem ), natřít krém, naskládat broskve nakrájené na půlcentimetrové proužky, natřít šlehačku a posypat postrouhanou čokoládou. Dát do lednice vychladit nejlépe přes noc a pak už jen mlsat :o) Dobrou chuť...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
















































